Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Квітня 2019

Батьки ведуть дітей в ІРЦ, якщо не бачать осуду – Хіврич

Батькам важливо не бачити осуду, щоб вести дитину з особливими освітніми потребами до інклюзивно-ресурсного центру.

Про це сказала керівниця директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Валентина Хіврич в інтерв’ю Новій українській школі.

“Потрібно пояснювати батькам, що боятися нема чого, бо дитині потрібні підтримка і допомога, яку сьогодні можуть надати в закладі освіти. Ми не можемо зобов’язати батьків вести дітей в ІРЦ для комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку. Батьки погоджуються тоді, коли розуміють, що ніхто не буде осуджувати, а для дитини так буде краще. Або – якщо їм показати успішні приклади, – сказала Хіврич.

Вона розповіла, що зараз міністерство готує для батьків відеоролики, які допоможуть їм зорієнтуватися чи отримати відповідь на запитання щодо інклюзії.

“Вчителі ж можуть давати контакти батьків, які мають дитину з ООП (за згодою останніх) і які погодились на інклюзію – щоб ті переконували, керуючись принципом рівний-рівному” додала керівниця директорату.

Більше читайте в нашому інтерв’ю з Валентиною Хіврич: перша та друга частини.

Фото: Тернопільська школи №14, автор  Дмитро Ларін


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.