Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Квітня 2019

Чілдрен Кінофест представив міжнародну конкурсну програму

VІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест представив міжнародну конкурсну та позаконкурсну програми.

Переглянути їх можна на сайті фестивалю.

Фестиваль відбуватиметься в понад 20 містах з 31 травня до 9 червня. Вхід на сеанси безкоштовний за попередньою реєстрацією. Половина місць виділяється організованим групам глядачів із соціально незахищених верств: дітям з інвалідністю, сиротам і потерпілим від війни на сході країни.

Переглянути розклад сеансів у кожному місті та зареєструватись на показ можна за цим посиланням.

Обиратимуть переможців глядачі – вони отримуватимуть на вході в кінотеатр бюлетень, в якому ставитимуть оцінку фільму.

МІЖНАРОДНА ПРОГРАМА

Зоопарк Zoo (фільм відкриття)

Режисер: Колін МакАйвор

Країна: Ірландія, Велика Британія

Жанр: сімейний фільм

Тривалість: 83

1941 рік. Юний Том і його друзі намагаються з усіх сил врятувати тварин з місцевого зоопарку Белфаста, – він опинився під ударами німецьких бомбардувальників.

Викрадена принцеса

Режисер: Олег Маламуж

Країна: Україна

Жанр: анімаційне фентезі

Тривалість: 85

Ця дивовижна історія трапилася у славному місті Києві за часів відважних воїнів, прекрасних принцес та могутніх чаклунів. Бродячий артист Руслан, який мріє стати лицарем, зустрів прекрасну Мілу і закохався в неї, навіть не підозрюючи, що дівчина – дочка київського князя. Але щастю не судилося тривати вічно: злий чаклун Чорномор викрав кохану, розраховуючи перетворити силу її любові на власну чаклунську могутність. Не роздумуючи, Руслан пустився в погоню за вкраденою принцесою, щоб, подолавши всі перешкоди і небезпеки на своєму шляху, довести, що справжня любов – сильніша за магію.

Кімната 213

Режисер: Емелі Ліндблом

Країна: Швеція

Жанр: жахастик

Тривалість: 80

Під час відпочинку в літньому таборі щоночі хтось жартує над групою дівчат – по черзі у них зникають особисті речі. Винна одна з них, або за всім цим стоять привиди?

Каспер та Емма у театрі

Режисери: Аврора Госсе, Арне Ліндтнер Нєсс

Країна: Норвегія

Жанр: сімейний фільм

Тривалість: 81

Каспер та Емма отримують можливість сходити у справжній театр. Ця пригода надихає їх на створення своєї п’єси. У ній йтиметься про хлопчиків, які у темні грудневі дні перед Різдвом запалюють ліхтарі біля будинків.

Я – Вільям

Режисер: Йонас Елмер

Країна: Данія

Жанр: комедія, сімейний фільм

Тривалість: 83

Вільям живе зі своїм дядьком – той рано вийшов на пенсію та весь вільний час присвячує купівлі та продажу всілякого мотлоху за вигідними цінами. Він винен гроші бандитам – одного разу вони прийдуть забрати борг.

Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот

Режисер: Енцо Д “Ало

Країна: Франція, Італія, Люксембург

Жанр: анімаційний фільм

Тривалість: 81

Великий  святковий  концерт  лісових  жителів  під  загрозою  –  хтось  викрав  усі  ноти  з  музичної  партитури.  Маленькі  звірята  мають  розслідувати  цю  крадіжку  та  повернути музику слухачам.

Ліс примарної сови

Режисер: Ану Аун

Країна: Естонія

Жанр: пригодницький фільм

Тривалість: 90

10-річна Ея приїжджає на різдвяні канікули на загадкову ферму. Тут на неї чекає багато пригод: дівчинці доведеться рятувати прадавній ліс, допомагати двом закоханим бути разом, та врешті-решт дізнатись таємницю своєї сім’ї.

ПОЗАКОНКУРСНА ПРОГРАМА

Цирк

Режисер: Чарлі Чаплін

Країна: США

Жанр: комедія

Тривалість: 72

Герой Чарлі Чапліна Волоцюжка приходить на карнавал. Там кишеньковий злодій підкидає йому гаманець, щоб врятуватися від арешту. Волоцюжку звинувачують у крадіжці, та йому доводиться тікати. Рятуючись від погоні, герой опиняється на манежі цирку прямо під час вистави. Намагаючись сховатись від поліцейського, він зриває виступ фокусника, але це дуже подобається публіці. Цирк переживає важкі часи, та власник бере Волоцюжку на роботу, побачивши його успіх.

Показ фіналістів конкурсу дитячих фільмів (спеціальний показ)

Країна: Україна

Тривалість: 85

Восени 2018 року фестиваль Чілдрен Кінофест оголосив про старт третього Конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. Участь у ньому брали діти віком від 7 до 14 років. Ця добірка включає 10 найкращих фільмів за рішенням селективної комісії. Стрічки будуть показані на великих екранах кінотеатрів міст-учасників фестивалю. У фестивальному центрі “Київська Русь” показ відбудеться у присутності маленьких режисерів.

Сторожова застава (фільм закриття)

Режисер: Юрій Ковальов

Країна: Україна

Жанр: фентезі

Тривалість: 111

Головний герой – підліток Вітя – під час сонячного затемнення потрапляє через магічний портал на тисячу років назад, у часи Київської Русі. Разом з легендарними українськими богатирями він битиметься з цілою армією половців на чолі з величезним кам’яним монстром.

Читайте також “Чілдрен Кінофест: 5 фільмів, які можна показати на уроках” та “Чілдрен Кінофест: 10 фільмів, що зняли діти”.

Ілюстрація: Чілдрен Кінофест


Обговорення