Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Вересня 2018

Для 1 класу повністю надрукували букварі, підручники з математики та курсу “Я досліджую світ”

Букварі, підручники з математики та курсу “Я досліджую світ” повністю надруковані та передаються для розвезення по школах.

Про це повідомили на сайті МОН.

Загалом 2 тижні на доставку – нормальний термін, враховуючи досвід попередніх років, тобто підручники мають бути в школах до 1 жовтня. Але завжди є застереження щодо роботи місцевих органів самоврядування.

Ми довозимо всі книжки до обласних книжкових баз, а далі їх розвозять місцеві органи самоврядування. Тому я хочу звернутися до управлінців на місцях: будь ласка, не зволікайте з розвезенням, щойно отримаєте підручники на обласні бази – починайте довезення до шкіл”, – зазначила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

У міністерстві також підкреслюють, що у вересні в першачків триває адаптаційний період, і вони навчаються без підручників та працюють найперше для вироблення правил класу та щоденних алгоритмів роботи.

Детальніше про те, що роблять діти під час адаптаційного періоду, можна переглянути за цим посиланням.

Нагадаємо, МОН реорганізує Інститут модернізації змісту освіти через порушення термінів друку підручників для 1-го, 5-го та 10-го класів.

Також зміниться процедури проведення конкурсу та експертизи підручників. Наприклад, на конкурс прийматимуть лише повні оригінал-макети підручників, а не їхні частини.

Фото: автор – Pixies, Pixabay


Обговорення