Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Листопада 2018

“Еразмус+” виділив Україні 5 мільйонів євро: один з пріоритетів – навчання вчителів

Україна отримала окреме вікно фінансування освітніх проектів у 2019-2020 роках від “Еразмус+” на загальну суму 5 мільйонів євро.

Про це повідомили на сайті МОН.

Одним з пріоритетів фінансування є підвищення якості навчання вчителів.

“З огляду на низку освітніх реформ – впровадження інклюзії, підвищення якості вищої освіти, поступову діджиталізацію освіти – нам потрібні фахівці, які зможуть ці зміни втілити. За цим пріоритетом заохочуватимуться саме проекти, які пропонуватимуть оптимальні рішення для розвитку вчительського та викладацького потенціалу, – зазначив заступник міністерки освіти і науки Юрій Рашкевич.

Ще одним пріоритетом є освіта дорослих.

Додаткове фінансування виділено за напрямом Кey Аction (KA)1 “Міжнародна кредитна мобільність” – 2,5 мільйона євро, напрямом Кey Аction (KA)2 “Розвиток потенціалу вищої освіти” – 2 мільйони євро, а також півмільйона євро – за напрямом Жан Моне.

Як податися на проекти від “Еразмус+”, читайте в нашому матеріали “Erasmus+. Чим це корисно вчителям і як податись на проекти”.

Окрім того, детальніше про конкурси на програми можна почитати на сайтах Європейської комісії та українського офісу “Еразмус+”.

Фото: автор – jerrykimbrell10, Pixabay


Обговорення