Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Серпня 2018

Франківська область закуповує централізовано: міста жаліються на відсутність обладнання для НУШ

Івано-Франківська область централізовано закуповує меблі та комп’ютерне обладнання для першокласників.

Про це розповів “УП.Життя” заступник директора департаменту освіти Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Сташків.

Зараз у школи Франківська уже поставили 17 комплектів парт, має бути 74 загалом. Розраховуємо поставити до кінця тижня. Але виробники не гарантують, що встигнуть. Комп’ютерне обладнання ще купуємо, але тендер заблокували і він на розгляді в Антимонопольному комітеті. За ним маємо поставити в школи Франківська 14 проекторів”, – запевнив Сташків.

За його словами, на місця перерахували кошти тільки на закупівлю дидактичних матеріалів. Зокрема, для Франківська виділили 1,5 мільйона гривень субвенції на дидактичні матеріали травневим розпорядженням ОДА.

Натомість заступник мера міста Олександр Левицький заперечив, що Франківськ отримав кошти на дидактичні матеріали та технічні засоби. Також він пояснив, що мер говорив саме про ці гроші, а не гроші на меблі.

“Вчора почув, як міністр освіти Лілія Гриневич говорила на всю країну, що кошти на впровадження освітньої реформи виділили на місця, але міста їх не використовують. Офіційно заявляю, що Івано-Франківськ не отримав жодної копійки. 25 мільйонів гривень, які виділені на закупівлю інтерактивних дошок для нової української школи – це кошти міського бюджету”,  заявив раніше мер Франківська Руслан Марцінків, передає Фіртка”.

Також на сайті державних закупівель “Prozorro” органи місцевого самоврядування області проводять тендери на запівлю обладнання для НУШ за кошти зі своїх бюджетів.

Зазначимо, що “Нова українська школа” не отримала відповіді від Івано-Франківської облдержадміністрації на запит на публічну інформацію щодо використання субвенції НУШ. Водночас, за даними від регіону, що ми отримали від представника МОН, станом на 15 серпня область витратила лише 12% від отриманої частини субвенції – тобто 5,188 мільйона з 41,1 мільйона. Зараз ми намагаємося отримати від обладміністрації інформацію щодо використання субвенції і термінів поставок меблів та обладнання у школи.

Окрім того, до “Новаої української школи” зверталась учителька з Бурштина (Франківська область), що в її школі досі немає нового обладнання. В раді міста їй повідомляли, що нічого не закуповували, бо не отримали субвенцію. Ми також надіслали запит на публічну інформацію в міську раду Бурштина щодо використання субвенції НУШ.

Фото: автор – stevepb, Pixabay


Обговорення