Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Лютого 2018

Гриневич: Ми бачимо США як партнера, який допоможе нам розвинути цифрові освітні ресурси

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич бачить у Сполучених Штатах Америки партнера, який допоможе Україні розвинути електронні освітні ресурси.

Про це вона сказала в ефірі “Голосу Америки” під час візиту в США.

Ми розглядаємо Сполучені Штати Америки як партнера, який допоможе нам розвивати цифрові освітні ресурси. Тому що тут є вже певні здобутки за останні 5 років. В Україні ми щойно розвиваємо ідею електронних підручників, національної електронної освітньої платформи, такого змішаного навчання, яке може нам допомогти“, – зазначила Гриневич.

Міністр вважає, що Україна повинна створювати власні електронні підручники, користуючись вже доступними технологіями, а не перекладати іноземні.

Окрім того, вона розповіла, що в школі хочуть впровадити наскрізну лінію медіаграмотності.

Наша ідея, щоб це не був окремий предмет  у дітей і так дуже багато предметів. Ми хочемо, щоб елементи медіаграмотності були включені в різні предмети. Потрібно навчити вчителів, дати їм інструменти.

Медіаграмотність  це фактично різновид критичного мислення. Коли ви не сприймаєте інформацію на віру, а вмієте поставити додаткові запитання, порівняти з іншими джерелами“, – сказала Гриневич.

На її думку, такі вміння є особливо актуальними для України в час гібридної війни.

Нагадаємо, у 2018 році МОН планує почати розробляти мультимедійні електронні підручники. Також у міністерстві планують створити репозиторій електронних підручників, доступ до якого з дому та школи забезпечуватиме держава.

Окрім того, на початку року МОН винесло на громадські обговорення Концепцію розвитку громадянської освіти, одним із завдань якої є формувати і розвивати критичне мислення та медіаграмотність.

“Нова українська школа”

Фото: pexels.com


Обговорення