Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Вересня 2018

Гриневич закликала батьків не здавати гроші на шкільні меблі для першачків

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич закликала батьків не здавати гроші на шкільні меблі для першачків, а натомість перевіряти місцеву владу, чому та не закупила обладнання.

Про це вона сказала в інтерв’ю “Радіо Свободі”.

Редакторка видання розповіла, що дитина її знайомого пішла у школу №12 в Ірпіні (Київська область), а заклад не готовий до навчання – “парти старі, підручників немає, на туалетний папір, охорону, принтер і навіть на стіл вчителеві треба віддати гроші”.

“По-перше, в жодному разі не можна погоджуватись віддавати гроші на меблі чи на якесь обладнання для початкової школи. Тому що жодна копійка грошей на новий освітній простір не може бути використана інакше, як тільки на це.

Якщо в Ірпіні органи місцевого самоврядування не зуміли вчасно провести тендери і здійснити закупівлі  це їхня вина і виборці повинні на це подивитися. Буває інша причина, недобросовісна конкуренція  місцева влада провела тендер вчасно, але інші фірми подали скарги і заблокували торги”, – зазначила Гриневич.

Вона додала, що потрібно розібратись у ситуації – це можуть зробити жителі міста, надіславши запит на публічну інформацію в ірпінське управління освіти.

Нагадаємо, “Нова українська школа” слідкує за використанням субвенції НУШ – переглянути дані щодо областей можна за цим посиланням.

Окрім того, ви можете дізнатись, як правильно подавати запити на публічну інформацію, в нашому матеріалі “Як перевірити, чи є в бюджеті гроші на школу”.

“Нова українська школа”

Фото: автор – TeroVesalainen, Pixabay


Обговорення