Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Вересня 2018

Керівництво УЦОЯО підозрюють у незаконному завищенні результатів ЗНО

Поліція висунула підозри керівництву Українського центру оцінювання якості освіти в незаконному завищенні результатів ЗНО окремим учасникам.

Про це повідомили на сайті Нацполіції.

Слідство заявило про 800 фактів незаконних змін результатів за гроші впродовж 2008-2013 років. У цьому підозрюють керівника центру, двох його заступників та ще двох службовців установи. Їх правоохоронці вважають злочинним угрупуванням.

“У такий спосіб зловмисники завдали шкоди Державному бюджету України на суму понад 7 мільйонів гривень. Ці кошти були витрачені на навчання осіб, які були зараховані на місця державного замовлення не за результатами конкурсу, а внаслідок протиправного завищення результатів”, – йдеться у повідомленні.

Підозрюваним інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем ), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), а також ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації) Кримінального кодексу.

Фото: автор – TheDigitalWay, Pixabay


Обговорення