Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Травня 2019

Київські школи можуть отримати 200 тисяч гривень на власні проекти

У Києві впровадили щорічний конкурс серед навчальних закладів, на якому можна отримати грант 200 тисяч гривень на власний проект.

Про це йдеться в розпорядження мера столиці №389, повідомили на сайті Київської міськради.

Гроші можуть отримати будь-які комунальні освітні заклади, які фінансуються із міського бюджету.

Головним критерієм проектів, що братимуть участь у конкурсі, має бути орієнтованість на головного споживача – дитину. Для школярів важлива атмосфера, яка б мотивувала та пристосовувала їх до навчання. Саме тому київська влада відкрита до нових ідей удосконалення освітнього простору: від креативних інтер’єрних рішень до технічних облаштувань”, – пояснив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Конкурс відбуватиметься за двома напрямами: “Заклад із ідеєю” та “Новий освітній простір”. У першому напрямі оцінюватимуть інноваційний підхід до управління, розробку та впровадження цілісної інноваційної концепції розвитку закладу.

За другим напрямом грант призначатиметься за створення привабливого, комфортного інтер’єру, сучасних умов для навчання, розвитку та спілкування, архітектурну доступність, умов для інклюзивного навчання та багатофункціонального середовища.

Для уникнення конфлікту інтересів до складу конкурсної комісії не можуть бути включені представники комунальних закладів освіти, що беруть участь у конкурсі.

Нагадаємо, три українські школи перемогли у програмі Healthy Schools та отримали від 40 до 130 тисяч гривень на обладнання для STEM-лабораторій.

Фото: автор – suwannar1981.gmail.com, Depositphotos


Обговорення