Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Вересня 2017

Львівська та Луганська області хочуть навчати школярів разом

Тепер спілкування між вчителями та школярами Львівської і Луганської областей відбуватиметься частіше і тісніше.

Як повідомляє Міністерство освіти й науки, 16 вересня 2017 року між МОН, Львівською ОДА, Луганською обласною ВЦА, Асоціацією органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” та Асоціацією місцевих рад “Ради Львівщини” було підписано декларацію намірів про співпрацю в межах проекту “Схід і захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти”.

Проект передбачатиме спільне проведення уроків історії України та української літератури між школами двох областей. Для цього в 30 пілотних школах області планують встановити обладнання для проведення відеоконференцій та інтерактивні дошки. Планується також проводити спільні інтеграційні табори для школярів та літні школи для підвищення кваліфікації педагогів Львівщини та Луганщини.

“В умовах війни дуже важливо будувати мости між регіонами нашої великої держави. І такі проекти потрібні не лише між західними та східними областями, а між усіма областями України. Якщо цей проект відбудеться, думаю, у ньому народиться багато цікавого досвіду, який може бути поширений на всю територію країни”,зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


Обговорення