Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Квітня 2018

Мінрегіон хоче зобов’язати облаштовувати інклюзивний простір у школах та садках

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ планує змінити державні будівельні норми, щоб зобов’язати облаштовувати інклюзивний простір у школах та садках.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе у своєму FB.

Однією з найважливіших змін при оновленні цих норм стало обов’язкове облаштування безбар’єрного простору і створення всіх необхідних комфортних умов для інклюзивного навчання та розвитку дітей у звичайних навчальних закладах“, – зазначив Парцхаладзе.

Оновлені ДБН щодо загальноосвітніх шкіл та дитячих садків передбачають:

  • створення комфортних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами – проектування класів, навчальних кабінетів, ігрових кімнат, актових та спортивних залів та інших приміщень з урахуванням інклюзивності;
  • створення умов для розвитку – проектування додаткових приміщень для медобслуговування та корекційно-розвиткових занять;
  • забезпечення безперешкодного доступу до будинків, приміщень та земельних ділянок – проектування елементів доступності (пандусів, ліфтів, підйомників, спеціальних сходів).

Ці зміни передбачені у проектах ДБН В.2.2-3:201Х “Будинки і споруди. Заклади освіти” та ДБН В.2.2-4-201Х “Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти”. Зміни також передбачають реконструкцію будівель навчальних закладів.

Фото: автор  maria-anne, Pixabay


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.