Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Грудня 2017

МОН розпочне спільну з Ніком Вуйчічем програму протидії насильству в школах

Міністерство освіти і науки анонсувало спільну програму зі всесвітньо відомим мотиваційним тренером Ніком Вуйчічом, присвячену протидії насильства в українських школах.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У нас є тотальне несприйняття [інклюзивної освіти] в суспільстві, батьками звичайних дітей. Тому ми почали працювати з Ніком Вуйчічем“, зазначила Гриневич.

Ми з ним (Вуйчічем ред.) розпочинаємо програму, яка присвячена протидії насилля у школах. І друга тема це готовність суспільства, різних груп до інтеграції в освіту дітей з особливими потребами.

Нік готовий з нами співпрацювати, при чому, будучи християнським проповідником, він розуміє наш принцип від’єднання школи від церкви“, зазначила міністр.

Гриневич додала, що в цій співпраці не будуть залучати релігійні аспекти.

Окрім того, вона підкреслила, що діти з особливими потребами, які вчаться в звичайних школах, є потенційними жертвами булінгу, тому подібні програми є дуже потрібними.

Нік Вуйчіч – всесвітньо відомий християнський проповідник, мотиваційний тренер та директор неприбуткової організації “Життя без кінцівок”. Він народився без кінцівок. Нік виступав у школах, університетах, на конференціях тощо в понад 60 країнах світу.

Нагадаємо, у проекті бюджету на 2018 рік передбачено цільову субвенцію на інклюзивну освіту в розмірі 504 мільйони гривень.

Також Кабмін спростив процедуру створення інклюзивних класів. Тепер відкрити такий клас можна на підставі заявки батьків або інших законних представників дитини з інвалідністю, висновку психолого-медико-педагогічної консультації та за підтримки відповідного органу управління освітою.

А МОН пояснило, що зміни в інклюзивній освіті закладені в новому законі “Про освіту” набули чинності.

Окрім того, уряд ухвалив рішення, що за невитрачену частину цьогорічної субвенції на інклюзивну освіту можна буде купити засоби корекції психофізичного розвитку.

Ілюстрація: Vimeo


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.