Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Лютого 2018

МОН шукає фахівців для експертизи підручників для першачків

Міністерство освіти і науки шукає фахівців, які би змогли зробити експертизу проектів підручників для 1-х класів.

Про це МОН повідомило у листі №1/9-104 від 19 січня, опублікованому на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

“Міністерство освіти і науки України планує у березні – червні 2018 року проведення конкурсного відбору проектів підручників для 1 класу закладів загальної середньої освіти. З цією метою просимо повідомити всі зацікавлені заклади освіти щодо можливості участі їхніх фахівців в експертизі електронних версій проектів підручників, орієнтовні строки здійснення якої березень – квітень 2018 р.“, – йдеться в докумпенті.

Щоб долучитися до експертизи, необхідно до 20 березня зареєструватися за цим посиланням або в репозитарії навчальних матеріалів на сайті ІМЗО в розділі “Конкурсний відбір підручників для 1, 5, 10 класів”.

Експертами можуть бути фахівці, які мають відповідну вищу освіту та обізнані з науково-методичними, психолого-педагогічними вимогами щодо викладання навчальних предметів у початкових класах закладів загальної середньої освіти, з яких передбачається здійснення експертизи електронних версій проектів підручників“, – пояснюють у відомстві.

Участь в експертизі можуть взяти наукові, науково-педагогічні працівники, методисти, вчителі, психологи, дизайнери та фахівці з антидискримінаційної експертизи.

Раніше МОН шукало фахівців, які зроблять експертизи проектів підручників 5-х та 10-х класів.

Нагадаємо, 21 лютого уряд затвердив новий Стандарт початкової освіти, яа яким навчатимуть першачків НУШ.

Фото: Unsplash


Обговорення