Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Березня 2019

МОН винесло на обговорення зміни щодо строку навчання дітей з особливими освітніми потребами

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення зміни до постанови уряду щодо строку навчання дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх навчальних закладах.

Відповідний документ опублікували на сайті МОН.

“Проект акта підготовлено з метою врегулювання строків навчання осіб з особливими освітніми потребами, а також здійснення практичних кроків з реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки, – зазначено в пояснювальній записці до проекту постанови.

Проект акта усуває невідповідність між термінологією закону “Про освіту” та чинною постановою. Детально ознайомитись із змінами можна у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 18 березня на [email protected].

Нагадаємо, уряд розподілив 504,5 мільйона гривень інклюзивної субвенції, з яких 353,3 мільйона спрямовані на підтримку дітей з особливими освітніми потребами в школах.

Також громадська організація “Смарт Освіта” проводить опитування асистентів учителів про їхні професійні потреби.

“Нова українська школа”

Фото: автор – iKLICK, Pixabay


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.