Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Лютого 2019

МОН визначило дату, коли розробить положення про інституційну форму навчання

Міністерство освіти і науки планує розробити положення про інституційну форму здобуття шкільної освіти у лютому 2019 року.

Про це йдеться у змінах до плану МОН та центральних органів виконавчої влади з підготовки регуляторних актів на 2019 рік.

Також у лютому цього року міністерство планує внести зміни до наказу №8 від 12 січня 2016 року, яким затверджене положення про індивідуальну форму навчання.

Згідно із законом “Про освіту”, інституційна форма навчання включає очну (денну, вечірню), заочну, дистанційну і мережеву форми здобуття освіти.

Індивідуальна форма передбачає здобуття освіти через екстернат, сімейну (домашню) форму, педагогічний патронаж та на робочому місці (на виробництві).

Раніше МОН виносило на громадське обговорення проект наказу про зміни до цього положення. Проект також визначає особливості здобуття освіти за екстернатною (екстернат), сімейною (домашньою) формами та педагогічним патронажем.

Фото: автор – Olga1205, Pixabay


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.