Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Жовтня 2018

МОН визначило, як проводити конкурси на директорів та педагогів інклюзивно-ресурсних центрів

Міністерство освіти і науки затвердило примірні положення проведення конкурсів на посади директорів та педагогів інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це йдеться в наказі №1057 від 3 жовтня, опублікованому на сайті МОН.

Згідно з положенням, директор ІРЦ призначається на посаду строком на три роки на умовах конкурсу засновником або уповноваженим ним органом (посадовою особою). Конкурс оголошує та проводить засновник центру.

Для проведення конкурсу засновник утворює конкурсну комісію, до складу якої входять не менше 5 осіб:

  • Головою конкурсної комісії може бути заступник міського голови, заступник голови районної у місті ради, заступник голови районної ради, голова об’єднаної територіальної громади.
  • До складу конкурсної комісії також входять начальник управління (відділу) освіти міської або районної ради, відділу освіти районної державної адміністрації, керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти.
  • До участі у роботі конкурсної комісії можуть бути залучені завідувач та методисти центру підтримки інклюзивної освіти, педагогічні працівники інклюзивно-ресурсних центрів, працівники закладів охорони здоров’я, закладів (установ) соціального захисту та представники громадськості.

Також в положенні прописана система оцінювання та орієнтовний перелік питань для кандидатів на посаду директора. Наприклад, кандидат на директора має знати про сутність та класифікацію порушень психофізичного розвитку, причини таких порушень, особливості розвитку, навчання та виховання дітей з інтелектуальними порушеннями тощо.

До складу комісії конкурсу на посаду педагога ІРЦ мають входити також не менше 5 осіб:

  • Головою конкурсної комісії може бути начальник управління (відділу) освіти міської або районної ради, відділу освіти районної державної адміністрації, голова об’єднаної територіальної громади.
  • До складу конкурсної комісії входять: директор інклюзивно-ресурсного центру, методисти центру підтримки інклюзивної освіти, керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти.
  • До участі у роботі конкурсної комісії можуть бути залучені представники громадськості.

Для конкурсу на педагога ІРЦ також прописана система оцінювання та перелік орієнтовних питань для кандидатів.

Детальніше з положеннями можна ознайомитись у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, усі 16,2 тисячі українських шкіл отримають “зіркову абетку”, де популярні українці показують алфавіт жестовою мовою.

Читайте також наш матеріал “Що особливого у фінській інклюзивній освіті”.

“Нова українська школа”

Фото: Pixabay


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.