Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Серпня 2018

На бюджет мають перевести зарахованих на контракт дітей загиблих військових

До 18 серпня виші переводитимуть на бюджетні місця дітей загиблих українських військових, яких зарахували на контракт бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування).

Про це повідомив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров, передає прес-служба міністерства.

Він зазначив, що є 7 тисяч бюджетних місць абітурієнтів, які отримали рекомендації, але не захотіли навчатися за ними. Так, право на ці місця отримають вступники, які мають передбачені законом пільги.

Перша з цих категорій  це діти загиблих захисників України. Всі вони мають бути переведені на бюджет. Торік ми не мали жодних проблем з переведенням таких вступників.

На решту місць мають можливість бути переведені вступники, які належать до інших пільгових категорій. Насамперед та найбільш масова категорія  особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, далі учасники бойових дій та їхні діти, внутрішньо переміщені особи, – розповів  Шаров.

Перелік пільгових категорій та умови їх переведення можна переглянути в Спеціальних умовах участі у конкурсному відборі.

Нагадаємо, майже 60% абітурієнтів вступили на бюджет за першою пріоритетністю, ще понад 16% – за другою.

Фото: автор – SergPoznanskiy, Depositphotos


Обговорення