Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Серпня 2018

На Рівненщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр для 200 дітей

28 серпня у місті Дубні Рівненської області відкрили інклюзивно-ресурсний центр, розрахований на 200 дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті МОН.

Це перший такий центр у регіоні, загалом їх має бути 30. За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, на черзі відкриття таких закладів у Зарічному та Сарнах.

Фахівці закладу безкоштовно проводитимуть корекційні заняття, надаватимуть консультації батькам та складатимуть індивідуальний план розвитку дитини. Центр розташований на першому поверсі Дубенської гімназії №2.

Тут є осередки для занять лікувальною фізкультурою та іграми, куточки логопеда та відпочинку. Також обладнані місця, де діти займатимуться з іншими спеціалістами: вчителями-олігофренопедагогами, дефектологами та практичними психологами.

До того ж, заклад облаштували ноутбуками, планшетами, мультимедійними комплексами, дидактичними матеріалами тощо.

Нагадаємо, у кожній області України створять центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти, які працюватимуть цілий рік.

Також МОН закупить комп’ютерні тести, які допоможуть складати якісніші індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами. А наприкінці жовтня ізраїльські спеціалісти проведуть семінари з інклюзивного навчання для керівників інклюзивно-ресурсних центрів, директорів шкіл та вчителів.

До початку нового навчального року в Україні планували відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів. Нещодавно такий заклад відкрили у Луцьку.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.