Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Лютого 2019

На Рівненщині заборонили відвідувати школу дітям без щеплень

У Рівненській області дітям без щеплень від кору заборонили відвідувати школу.

Відповідне розпорядження обласному управлінню освіти зробила заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, передає Радіо Трек.

Під час спалаху кору заборонити допуск в дитячі організовані колективи нещеплених та дітей, які не отримали чергового щеплення проти кору у відповідності до Закону України “Про захист від інфекційних хвороб” та спільного листа МОЗ та МОН від 06.09.2018″, – зазначено в розпорядженні.

Водночас, у розпорядженні йдеться, що до нещеплених дітей потрібно “застосувати альтернативні способи навчання”. За словами завідувача обласного лабораторного центру Віктора Мороза, це може бути, наприклад, дистанційне навчання.

Також заступниця голови Рівненської ОДА розпорядилась провести батьківські збори, щоб розповісти про необхідність вакцинації.

Нагадаємо, як зазначає адвокат, член комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України Олег Юдін, заборона відвідувати школу учням без щеплення від кору не порушує їхніх конституційних прав на освіту.

Також у МОЗ повідомили, що учні з нежитем та кашлем можуть ходити до школи за певних умов.

Фото: автор – qimono, Pixabay


Обговорення