Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Листопада 2017

На що зважати, готуючись до тестування ЗНО-2018

Центр оцінювання якості освіти випустив рекомендації, на що потрібно зважати, готуючись до зовнішнього незалежного оцінювання.

Рекомендації опубліковані на сайті центру.

У розділі “Предмети ЗНО” на сайті центру розміщено актуальні характеристики сертифікаційних робіт, критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю та програми зовнішнього незалежного оцінювання.

У характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання тесту. Також у характеристиці зазначено час, відведений на виконання тесту“,  йдеться у повідомленні.

У центрі наголошують, що детальне ознайомлення з характеристиками сертифікаційної роботи допоможе раціонально розподілити час для написання тесту та виробити власну стратегію виконання завдань.

Критерії оцінювання завдання з розгорнутою відповіддю містять розширену інформацію про нарахування балів за виконання завдань за певним критерієм. Наприклад, після ознайомлення з критеріями оцінювання власного висловлення з української мови учасник тестування буде знати, з яких частин має складатися власне висловлення та наявність яких помилок призведе до зменшення кількості тестових балів під час оцінювання цього завдання“,  пояснюють у центрі.

Окрім того, фахівці центру ведуть щотижневу рубрику “Готуючись до ЗНО” на FB-сторінці.

Також можна переглянути “Офіційний звіт про проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році”, аби більше дізнатись про тестові завдання.

Нагадаємо, в умовах вступу на 2018 рік збереглися всі коефіцієнти та додаткові бали. А щоб вступити до вишів на медичні спеціальності, тепер абітурієнтам потрібно набрати не менше 150 балів з кожного предмету на зовнішньому незалежному оцінюванні.

Також вже визначені дати проведення ЗНО у 2018 році.

Фото: pexels.com


Обговорення