Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Серпня 2018

У Запорізькій області відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Молочанську Запорізької області відкрили інклюзивно-ресурсний центр, де допомагатимуть у навчанні дітям з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті МОН.

Тут для дітей віком від 2 до 18 років працюватиме психолог, логопед та корекційний педагог. Фахівці разом із батьками складатимуть індивідуальну програму корекційних занять, стежитимуть за розвитком дитини та сприятимуть їхній психологічній адаптації.

Також у центрі є кабінет психолога для проведення психодіагностичної та корекційної роботи, а також обробки результатів обстежень, оформлення висновків і рекомендацій. У логопедичному кабінеті діагностуватимуть мовленнєві порушення та допомагатимуть дітям з різними вадами мовлення.

Скористатися ресурсною кімнатою зможуть діти, які навчаються за індивідуальною програмою розвитку. Також її використовуватимуть як додатковий інструмент для психологічної та фізичної адаптації дітей з інвалідністю.

Окрім того, для батьків передбачена кімната очікування, поки їхні діти проходитимуть корекційно-розвиткове заняття.

Нагадаємо, МОН затвердило перелік обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів.

До початку нового навчального року в Україні планують відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів.

До того ж, в курсі з інклюзивної освіти відкрито лекцію про підтримку дітей із травматичним досвідом.

Фото: автор – olesiabilkei, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.