Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Жовтня 2017

Школярка з України виграла в міжнародному конкурсі з екологічним проектом

Учениця 11 класу Маріупольського технічного ліцею Катерина Малкіна виграла перше місце на конкурсі з природничих наук Mostratec у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє WOMO.

11-класниця представила в Бразилії екологічний проект, який вирішує проблему утилізації поліетилену.

“У моєму випадку утилізація поліетиленових пакетів – це глобально, але особливість мого проекту в тому, що утилізація – біологічна. Ми довго проводили дослідження і знайшли особливий вид личинок, які перетравлюють поліетилен. Розробка полягає в тому, що в контейнер за особливих умов і в певному співвідношенні завантажуються матеріал, що утилізується, і личинки. За нашими вимірами, 100 личинок за день можуть переварити 1,7 г поліетилену, при цьому один пакет важить 1,5 г”,– зазначила Катерина Малкіна.

Минулого року з тим же проектом учениця посіла друге місце на восьмій Всесвітній олімпіаді з екології у Нідернландах. Потім вона здобула золото на Всеукраїнській олімпіаді з екології.

Також 2018 року Катерина візьме участь в олімпіаді наукових проектів, що відбудеться в Амазонії (Бразилія).

Окрім того, у цьому ж конкурсу золоту медаль здобув ще один українець  випускник Маріупольського технічного ліцею Юрій Паша. Хлопець переміг з проектом, завдяки якому можна буде покращити урожай злакових рослин.

Паша також отримав за свої розробки Гран-прі міжнародного конкурсу.

Титульне фото: автор – Rangizzz, Depositphotos


Обговорення