Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Жовтня 2017

Центр оцінювання якості освіти проведе пілотний моніторинг у школах

Український центр оцінювання якості освіти проведе другий пілотний етап моніторингу початкової освіти із 7 до 30 листопада.

Про це йдеться на сайті центру.

Із 7 до 30 листопада відбудеться другий пілотний етап моніторингу початкової освіти. Його основне завдання  удосконалити технологічні процеси проведення моніторингу, а також апробувати тестові завдання та анкети для учнів-випускників початкової освіти“,  зазначено в повідомленні.

Згідно з наказом МОН, другий етап моніторингу відбудеться в навчальних закладах 13-ти регіонів: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Харківська, Херсонська області та місто Київ.

Оскільки теперішні четвертокласники ще не оволоділи навчальною програмою початкової школи, у пілотуванні братимуть участь учні 5-х класів 2017/18 навчального року“,  пояснюють у центрі.

Нагадаємо, що перший етап пілотування тривав з 3 до 19 травня. За підсумками підготовлено анкету для вчителя, а також визначено можливість використання окремих тестових завдань для основного етапу дослідження, що відбудеться 2018 року.

За результатами двох етапів пілотування буде відпрацьовано технологію проведення й укладено тестові зошити для моніторингового дослідження 2018 року.

Навесні 2018 року Український центр оцінювання якості освіти проведе моніторингове дослідження читацької й математичної компетентностей четвертокласників. Детальніше про моніторинг початкової освіти можна прочитати за цим посиланням.

Титульне фото: автор – Goodluz, Depositphotos


Обговорення