Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Лютого 2018

У травні проведуть перший моніторинг якості початкової освіти

З 16 до 18 травня відбудеться моніторинг якості початкової освіти, що буде першим із запланованих у 2018, 2020, 2022 та 2024 роках.

Про це повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Мета моніторингового дослідження оцінити стан сформованості читацької та математичної компетентностей і зафіксувати результати навчальних досягнень випускників початкової школи напередодні впровадження нового стандарту початкової освіти, а також системно відслідковувати в наступних циклах зміни, що відбуватимуться після запровадження нових підходів до навчання, аби оцінити перебіг освітньої реформи і, за потреби, скоригувати її“, – йдеться у повідомленні.

Учні отримають завдання на роботу з різними типами текстів: художніми (фрагменти з творів художньої літератури, невеликі оповідання тощо), інформаційними (буклети, інформаційні листки тощо), а також пізнавальними (тексти про природу, культуру, науку й технології тощо).

Завдання з математики перевірятимуть знання і вміння школярів з таких розділів: “Числа і вирази”, “Геометричні фігури і геометричні величини”, “Вимірювання”, “Робота з даними”.

Результати окремих учнів, а також загальні результати закладів освіти, що візьмуть участь у моніторинговому дослідженні, оприлюднено не буде“, – наголосили в Центрі.

Цього року участь у моніторингу візьмуть понад 9 500 четвертокласників із 368 закладів освіти всіх областей.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Український центр оцінювання якості освіти провів пілотний моніторинг початкової освіти.

Окрім того, у МОН пояснили, що державна підсумкова атестація після четвертого класу відбуватиметься з двох предметів та буде лише для моніторингу якості освіти.

Фото: pexels.com


Обговорення