Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Лютого 2018

У вільному доступі з’явилися 6 посібників з формування громадянської компетентності

Проект DOCCU запустив онлайн-платформу “Живемо в демократії” українською мовою. На ній доступні 6 посібників з формування громадянської компенентності в школі.

Платформа доступна за цим посиланням.

Школа відіграє важливу роль у житті учнів. Вона повинна забезпечити умови, у яких діти та підлітки зможуть не тільки отримувати знання в класі, а й здобувати уміння та навички і застосовувати їх у реальному житті. Школа повинна мотивувати учнів бути активними членами своєї спільноти, громади та надавати їм необхідні для цього засоби“, – вважають творці ресурсу.

Окрім того, на платформі є розробки уроків та інформаційні матеріали для учителів, учнів, керівників шкіл і батьків з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини. Організатори зазначають, що на сайті є більше 50-ти вправ та кейсів, відеоролики, брошури та плакати.

Платформа створена у співпраці PHZurich і DOCCU за підтримки SDC_Kyiv, уряду Швейцарської Конфедерації та МОН.

Нагадаємо, всеукраїнський фонд “Крок за кроком” оголосив конкурс серед пілотних шкіл для апробації навчально-методичних матеріалів для педагогів, батьків та учнів перших класів з формування громадянської компетентності.

Також Міністерство освіти і науки виносило на громадські обговорення Концепцію розвитку громадянської освіти в Україні.

Фото: pexels.com


Обговорення