Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Вересня 2018

Учителів навчать надавати домедичну допомогу та передавати ці знання учням

Благодійний проект “Хелпер” навчатиме вчителів надавати домедичну допомогу, а також передавати ці знання учням.

Про це “Новій українській школі” повідомили організатори проекту.

“Основне завдання – навчити школярів тому, як правильно надавати невідкладну догоспітальну допомогу постраждалим людям, а також прищепити дітям систему цінностей, де основою є небайдужість до здоров’я і безпеки людини”, – пояснюють організатори.

Для цього у межах проекту навчатимуть вчителів “Основ здоров’я” та “Захисту Вітчизни”. Згодом педагоги мають стати тренерами для учнів 5-11 класів, навчаючи їх домедичній допомозі на своїх курсах.

Навчати вчителів мають інструктори Всеукраїнської ради реанімації, Мальтійської служби допомоги та Червоного хреста – загалом понад 600 інструкторів. Щодо залучення професіоналів двох останніх організацій ще ведуть перемовини.

Також у співпраці з Всеукраїнською радою реанімації та Інститутом модернізації змісту освіти “Хелпер” розробляє методичні матеріали для вчителів, які мають завершити через два місяці.

Окрім того, проект планує організувати закупівлю необхідного обладнання для шкіл: еластичні бинти, джгути САТ, рукавички, дефібрилятори, манекени СЛР, манекени для тампування ран тощо.

Більше про проект можна дізнатись у документі нижче:

Завантажити документ можна за цим посиланням.

“Нова українська школа”

Фото: автор – InspiredImages, Pixabay


Обговорення