Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Жовтня 2018

Уряд схвалив концепцію розвитку громадянської освіти

Кабмін схвалив концепцію, яка визначатиме розвиток громадянської освіти в Україні.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 3 жовтня, повідомили на сайті МОН.

Концепція узагальнено фіксує перелік знань, умінь та навичок, якими має оволодіти людина на кожному з рівнів освіти. Наприклад, випускник школи має розуміти засади здорової конкуренції, уміти брати відповідальність за свої вчинки, мирно вирішувати конфлікти, захищати свої права, відстоювати власну позицію тощо.

Ще з минулого навчального року ми запровадили наскрізні змістові лінії у шкільних програмах для 5-9 класів, однією з яких є громадянська відповідальність. Водночас, концепція громадянської освіти передбачає низку змістових ліній, які поступово впроваджуватимуться у навчальний процес. Серед них: медіаграмотність, критичне мислення, волонтерська діяльність, участь у веденні державних справ”, розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Документ визначає, що головними завданнями громадянської освіти є: правова освіта (допоможе людині зрозуміти, як використовувати свої права, сприятиме розумінню конституційних прав та обов’язків) та громадянська активність (заохочуватиме впливати на процеси ухвалення рішень на загальнодержавному і локальному рівнях).

Читайте також “Громадянин і/або патріот. Роздуми про Концепцію громадянської освіти”.

Фото: Pixabay


Обговорення