Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Грудня 2018

Уряд створив Координаційну раду, яка допоможе реформувати школу

З наступного року в уряді працюватиме Координаційна рада, яка допомагатиме вирішувати проблеми щодо впровадження реформи Нова українська школа в регіонах.

Рішення ухвалили на засіданні Кабміну 27 грудня, повідомили на сайті МОН.

Це буде міжвідомчий колегіальний орган під головуванням прем’єр-міністра. Координаційна рада має стати додатковою підтримкою реформи, що усуне неузгодженість дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, налагодить їхню взаємодію з органами місцевого самоврядування, а також допоможе уникнути проблем, що сталися у 2018 році.

“Цього року, під час запуску Нової української школи, ми виявили одну з ключових проблем для ефективного впровадження реформи освіти. Це низька управлінська спроможність громад та недостатня координація між органами влади.

Щоб підтримати тих, хто впроваджує реформу на місцях, на серпневій конференції педагогічних працівників ухвалили рішення створити орган, який координуватиме та допомагатиме в цій роботі”, – пояснила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Окрім МОН, до складу Координаційної ради увійшли представники Міністерства фінансів, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства соціальної політики, Міністерства інформаційної політики, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Державної казначейської служби та інших органів, асоціацій різних територіальних одиниць та народні депутати.

Фото: Pixabay


Обговорення