Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Квітня 2018

Уряд визначив, як розподілити 100 мільйонів на професійно-технічні заклади

Уряд затвердив порядок розподілу 100 мільйонів гривень на створення 50 навчально-практичних центрів на базі професійно-технічних навчальних закладів.

Відповідну постанову ухвали на засіданні Кабміну 11 квітня, передає прес-служба Міністерства освіти і науки.

Відповідно до постанови заплановано створити:

  • 9 НПЦ з механічної обробки металу (професії: Токар. Верстатник широкого профілю. Фрезерувальник. Шліфувальник. Свердлувальник). Вартість обладнання: 2 мільйони 500 тисяч гривень на 1 НПЦ.
  • 25 НПЦ зварювальних технологій (професії: Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник). Вартість обладнання: 2 мільйони 300 тисяч гривень на 1 НПЦ.
  • 15 НПЦ електротехнічних технологій (професії: Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування). Вартість обладнання 630 тисяч гривень (на 1 НПЦ).
  • 1 НПЦ з професії “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва”. Вартість обладнання: 10 мільйонів 530 тисяч гривень на 1 НПЦ.

Нагадаємо, МОН затвердило перелік професійно-технічних закладів, в яких створять навчально практичні центри у 2018 році.

Фото: автор  FelixMittermeier, Pixabay


Обговорення