Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Червня 2018

В онлайн-курсі з інклюзії для вчителів початкових класів відкрито 3-й модуль

В онлайн-курсі “Робота вчителів початкових класів із дітьми з особливими освітніми потребами” відкрито третій модуль.

Він називається “Робота вчителя з батьками” і триватиме півгодини. З нього вчителі отримають інформацію, як співпрацювати з батьками дитини з особливими освітніми потребами, а також формувати позитивне ставлення до інклюзивної освіти з боку батьківської спільноти класу.

Нагадаємо, що зареєструватись і пройти курс можна за цим посиланням. Всього буде 6 модулів, перші два – “Філософія інклюзії. Частина 1” і “Філософія інклюзії. Частина 1” – також уже відкриті для перегляду. Курс можна проходити в будь-який час, реєстрація буде відкрита постійно.

На курсі зареєстровано понад 15,5 тисяч освітян. Більше 11 тисяч уже пройшли підсумкові тести перших двох модулів. Аудиторія розподілена таким чином:

  • Понад 59% учасників проживають у міській місцевості, 40% – у сільсікій.
  • Вчителів молодших класів – 51,5%, представників адміністрацій загальноосвітніх шкіл – 11,1%, вчителів-предметників – 9%, працівників дитячих садочків – 9%, психологів – 7,4%, корекційних педагогів – 4,2%, логопедів – 1,8%, студентів – 1,5%, представників адміністрацій садочків – 0,7% і адміністрацій спецшкіл – 0,5%.
  • 29,5% – освітяни віком 46-55 років, 29,4% – 36-45 років, 23,2% – 25-35 років, 9,5% – до 25 років, 8,2% – 56-65 років, 0,2% – 66-90 років.

Це пілотний запуск курсу, тому організатори просять учасників заповнити форму зворотного зв’язку для вдосконалення курсу. Посилання на форму ви знайдете на сторінці курсу.

Курс “Робота вчителя початкових класів із дітьми з особливими освітніми потребами” ГО “Смарт освіта” створений у партнерстві із студією онлайн-освіти EdEra. Він представлений в рамках проекту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.