Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Листопада 2017

Визначили дату, до якої школи мають оприлюднити фінансову інформацію

Міністерство освіти і науки спільно з керівниками управлінь освіти вирішило, що школи зобов’язані до 1 грудня оприлюднити фінансову звітність про будь-які надходження та витрати закладу.

Про це повідомили на нараді міністра освіти і науки Лілії Гриневич з керівниками обласних управлінь освіти, передає прес-служба МОН.

Думаю, що варто, аби ви на місцевому рівні закріпили цей термін (до 1 грудня  ред.) відповідним документом. Тоді протягом грудня потрібно провести моніторинг виконання закону. На жаль, у нас часто буває так, що якщо вимога закону не підкріплена певною відповідальністю – вона просто не виконується. Тому, було би правильно, якби ті заклади, які не виконають вимогу, понесли відповідальність, наприклад, керівники отримали догану“,  сказала Гриневич.

Міністр вважає, що публічна звітність допоможе оцінити, скільки коштів насправді вкладають батьки в школи, а також дасть змогу батькам побачити, на що витрачають їхні гроші.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, за яким школи зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність.

Київська міська держадміністрація видала наказ, за яким столичні школи мають оприлюднювати фінансову звітність на своїх сайтах, а також в ньому прописано порядок оприлюднення цієї інформації.

Фото: pexels.com

 


Обговорення