Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Серпня 2018

Як активізувати мозок дитини під час навчання: у курсі з інклюзії відкрито нову лекцію

В онлайн-курсі “Робота вчителів початкових класів з дітьми з особливими освітніми потребами” відкрито лекцію про те, як за допомогою ігор і вправ активізувати мозок дитини.

Лекція “Активізація роботи мозку дитини під час навчання за допомогою вправ та ігор“ є частиною четвертого модуля “Методи роботи з дітьми”. У ній лекторка Катерина Гольцберг розповідає про особливості роботи дитячого мозку, що впливають на уважність, зосередженість, втомлюваність дитини і ефективність навчального процесу загалом.

Щоб допомогти дитині впоратись зі стресом під час навчання, активізувати мозок і посилити уважність, Катерина пропонує фізичні вправи та ігри – їх може застосувати будь-який учитель. Під час уроку вони допоможуть включити мозок дітей та налагодити зв’язки між лівою та правою півкулями мозку.

Окрім того, ігри можуть стати інструментом об’єднання класу, адже важливо, щоб у них були залучені всі діти.

Зареєструватись на курс можна за цим посиланням.

Нагадаємо, раніше в курсі відкрили лекцію про запобігання булінгу та про підтримку дітей із травматичним досвідом.

Курс “Робота вчителів початкових класів із дітьми з особливими освітніми потребами” створений у партнерстві ГО “Смарт освіта” із студією онлайн-освіти EdEra. Він представлений в рамках проекту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Фото: автор – mesike, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.