Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Вересня 2017

“Як і було домовлено”: закон “Про освіту” вже спрямовано до Венеціанської комісії

Міністерство закордонних справ України вже спрямувало закон “Про освіту” на експертизу до Венеціанської комісії, передає “Українська Правда” із посиланням на “Інтерфакс”.

“Сьогодні я направив цей закон, як і було домовлено, на розгляд Венеціанської комісії”, – сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі ток-шоу “Право на владу” в четвер, 28 вересня.

Він також зазначив, що закон був направлений саме в цей день, оскільки 28 вересня він набрав чинності, а також вже був готовий переклад тексту закону.

“Пані Лілія (Гриневич) передасть цей закон вже офіційно, коли буде на наступному тижні вести консультації з Радою Європи”, - додав Клімкін.

Нагадаємо, що Міністерство освіти спрямувало до Ради Європи заяву про намір надіслати мовну статтю нового закону на експертизу до Венеціанської комісії.

6 жовтня міністр освіти Лілія Гриневич зустрінеться з Генеральним Секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом. Під час зустрічі також буде обговорено імплементацію Статті 7 нового закону “Про освіту”.

5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”. За таке рішення проголосували 255 депутатів.

Стаття 7 нового закону “Про освіту” закріплює українську мову (державну мову) як основну мову навчання та дозволяє представникам національних меншин навчатися своєю мовою поряд з державною в початковій школі, що реалізується через окремі класи чи групи. Також представникам національних меншин гарантується право вивчення рідної мови в школах чи культурних товариствах.

Повний текст Статті 7 можна прочитати тут.

Фото: venice.coe.int


Обговорення