Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Лютого 2018

Якщо у столичній школі захворіли 20% учнів, директор може призупинити навчання

Якщо у столичну школу не ходить 20% учнів через захворювання на грип чи гострі респіраторні вірусні інфекції, то керівник закладу може вирішити повністю чи частково призупинити навчання.

Таке рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської держадміністрації, передає прес-служба КМДА.

Зараз у місті захворюваність на грип і ГРВІ перебуває на рівні, характерному для цього періоду року. Проте за 4-й тиждень 2018 року зареєстровано зростання захворюваності на 11,4%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося за рахунок дітей, і хоча наразі переважно хворіють дошкільнята, серед школярів рівень захворюваності зріс на 25%“, – зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зараз навчання призупинене в одній школі, де захворіла понад 20% дітей. Ще в 14 школах тимчасово закрили деякі класи. За словами заступника голови, садочки закривати не будуть.

Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом’янському районах“, – розповів Поворозник.

Окрім того, він нагадав прості санітарно-епідемічні заходи, які зменшать розповсюдження захворювань.

Важливо посилити дезінфекційний режим у приміщеннях, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити регулярне наскрізне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування закладу осіб із ознаками інфекційного захворювання.

Також необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей“, – поянсив Поворозник.

Нагадаємо, через поширення грипу в багатьох регіонах країни школи закривають на карантин.

Фото: автор  Annems, Depositphotos


Обговорення