Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Червня 2019

Чілдрен Кінофест визначив переможців

VІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест визначив найкращі стрічки.

Про це “Новій українській школі” повідомили організатори фестивалю.

У межах фестивалю відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 160 заявок з усієї України, серед яких обрали 10 фіналістів. Їхні роботи показали в усіх 24 містах проведення фестивалю.

Звання Найкращого українського дитячого фільму року та 20 тисяч гривень нагороди отримала робота про булінг “Лісова школа” 8-річної Анни Зусмановської з Кривого Рогу.

Найкращими стрічками у категоріях 7-10 та 11-14 років стали фільми “Одна історія з життя кота” (режисер – Валерій Бородай, Полтава) та “Я подарую тобі море” (режисерка – Ліза Кузнецова, Маріуполь). Переможці у цих категоріях отримали по 5 тисяч гривень.

Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів у всіх містах проведення фестивалю, та нагороду у розмірі 10 тисяч гривень отримала стрічка “Ти чуєш?” 11-річного Ярослава Багно з Кременчука.

У міжнародному конкурсі фаворитом глядачів стала стрічка “Викрадена принцеса” про часи Київської Русі, набравши 4,79 балів з 5. Друге місце посів естонський фільм “Ліс примарної сови” з 4,75 балами. Третє місце дісталося стрічці виробництва Великої Британії “Зоопарк” – 4,64 бали.

Чілдрен Кінофест відбувся з 31 травня по 9 червня у 24 містах України. Частина квитків на покази були передані юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з інвалідністю, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

Частина фільмів із програми буде доступна після фестивалю – всі охочі можуть отримати їх для публічних некомерційних показів в межах кіноклубів, дискусійних клубів, позакласних занять та шкільних уроків. Детальна інформація про проект “Кіноклуб” дивіться за цим посиланням.

Читайте також “Чілдрен Кінофест: 5 фільмів, які можна показати на уроках” та “Чілдрен Кінофест: 10 фільмів, що зняли діти”.

Ілюстрація: Чілдрен Кінофест


Обговорення