Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Вересня 2022

Демократія в дошкіллі: онлайн-курс для педагогів, адміністраторів та психологів дитсадків

Для адміністраторів, вихователів та практичних психологів дитсадків розробили фасилітований онлайн-курс “Почути голос дитини: культура демократії в дошкіллі”.

Навчання стартує 11 жовтня (триватиме 5 тижнів, до 14 листопада), зареєструватись на курс можна за посиланням до 3 жовтня.

Курс розроблений в межах Програми підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа”.

“Радимо залучати до навчання на курсі колег зі свого закладу освіти. Разом буде цікавіше вчитися й упевненіше працювати над виконанням завдань. Подача заявок командою з кількох осіб від одного закладу буде перевагою при відборі”, – зазначають розробники курсу.

Навчання безплатне та відбуватиметься у змішаному форматі: самостійне опанування навчальних матеріалів і виконання практичних завдань поєднується з онлайн-зустрічами за тренерської підтримки, де учасниці/-ки обговорюють навчальні результати, діляться рефлексіями й планують подальші кроки.

Курс розглядає практичні аспекти реалізації оновленого Базового компонента дошкільної освіти, побудови партнерства дитсадка, родини та громади.

Навчання має допомогти спланувати педагогічну діяльність, пояснить, як формувати соціально-громадянські компетентності дітей дошкільного віку та розвивати культуру демократії у закладі дошкільної освіти.

За успішне проходження курсу учасники отримають сертифікат, який буде підтвердженням підвищення кваліфікації.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Ілюстрацію надали розробники курсу

Курс розроблено в межах Програми підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа”, що реалізовується Європейським центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив” та Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” й фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


Обговорення