Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Червня 2020

Директорів шкіл п’яти областей запрошують на навчальну програму управлінців

Центр інноваційної освіти “Про.Світ” запрошує директорів шкіл з Донецької, Луганської, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей на навчальну програму “Студії освітніх управлінців”.

Участь у проєкті безкоштовна, зареєструватись можна до 3 липня за цим посиланням.

Після заповнення реєстраційної форми з директорами зв’яжеться менеджерка програми.

“Це навчання директорів шкіл ефективни[ методик антикризового менеджменту, побудовb стратегії школи, формуваннz управлінських компетентностей для налагодження ефективної культури взаємодії, – пояснюють організатори.

Студії триватимуть із серпня 2020 року до травня 2021 року та складатимуться з 4-ох п’ятиденних навчальних офлайн-модулів, фінальної зустрічі та менторського супроводу впродовж усього навчання.

“Про.Світ” працює у форматі навчання в дії, тож налаштуйтеся на виконання практичних домашніх завдань, пов’язаних із роботою директора та тематикою навчальних модулів”, – кажуть в організації.

Навчальні модулі заплановані у великих містах Сходу чи Півдня України, фінальна зустріч із презентацією напрацювань – у Києві. Якщо в країні продовжать карантин, то навчання відбудеться онлайн.

Організатори покривають витрати на проживання та харчування. Учасники мають взяти на себе витрати на транспорт.

Нижче дивіться зміст модулів:

  • Модуль 1. Школа як інституція: принципи взаємодії та роль директора (3–7 серпня 2020 року, відбуватиметься онлайн). Учасники ознайомляться з поняттям лідерства та його типами, дізнаються, у чому різниця між лідером та керівником і яка роль пасує директору, а також попрацюють над організаційною структурою та культурою школи.
  • Модуль 2. Стратегія школи: як почути та включити кожного (16–20 листопада 2020 року). Йтиметься про елементи побудови стратегії школи, як сформувати спільне бачення розвитку школи й максимально залучити команду, учнів та батьків.
  • Модуль 3. Внутрішні та зовнішні комунікації в школі (25–29 січня 2021 року). Модуль про те, як використовувати зворотний зв’язок в управлінні школою, способи формування системи якості освіти. Учасники побудують мапу партнерів і визначать, як і для чого школі займатись фандрайзингом.
  • Модуль 4. Фінансові та законодавчі аспекти управління школою (15–19 березня 2021 року). Тут керівники шкіл проаналізують різні моделі фінансової автономії школи та методи роботи з ними та дізнаються, як правильно відслідковувати зміни в освітньому законодавстві для побудови стабільної моделі управління школою.
  • Фінальна зустріч. Підсумки та презентація напрацювань (18–19 квітня 2021 року). Рефлексія отриманого досвіду. Завданням кожного учасника є презентація напрацьованої освітньої стратегії свого закладу та створення локального Клубу Директорів при своєму відділі освіти. Це є обов’язковою умовою успішного проходження навчальної програми та отримання відповідного сертифікату.

Нагадаємо, серед вчителів проводять конкурс STEM-завдань для учнів.

Фото: автор – nd3000, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення