Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Грудня 2022

Фізкультура “по телефону”: як на деокупованих територіях Харківщини школярам викладають студенти педагогічних вишів

За даними обладміністрації, до початку повномасштабного вторгнення РФ у Харківській області працювали 21 525 вчителів, наразі їхня кількість зменшилася до 18 574 осіб. Тож до викладання в школах на деокупованих територіях Харківщини залучають студентів університетів. Один з тих, хто погодився вчити дітей дистанційно, — студент третього курсу.

Про те, як проходять такі заняття, розповіло “Суспільне”.

Дмитро Деміденко погодився викладати фізкультуру в Андріївському ліцеї Великобурлуцької громади, адже це його рідна школа.

Колишній директор школи пішов на співпрацю з окупантами, однак у вересні під час контрнаступу громаду звільнили. Тепер директоркою є одна з учительок школи – викладачка української мови та літератури.

Школа працює дистанційно, у ній навчаються 56 дітей. Дмитро викладає фізкультуру “по телефону” 17 годин на тиждень.

“Домашнє завдання ми передаємо через батьків. Ми їм телефонуємо, вони записують. Щопонеділка вони ходять до школи, отримують завдання і передають дітям. Щопонеділка діти приходять, здають завдання”, — пояснює молодий учитель. Він намагається поєднувати вправи із теоретичними завданнями – наприклад, про різні види спорту чи відомих спортсменів області.

На жаль, у селі досить немає інтернету, а мобільний зв’язок – нестабільний.

Всесвітню історію, мистецтво та образотворче мистецтво в Андріївському ліцеї також викладає студентка. За даними обладміністрації на 14 грудня, дітям з деокупованих територій Харківщини загалом викладають 44 студенти університету Сковороди й 16 представників Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

Читайте також: “На ТОТ Запорізької області окупанти розміщують свої підрозділи в школах, які досі відвідують діти”. 

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – belchonock, Depositphotos


Обговорення