Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Липня 2022

Італія дає Україні безвідсотковий кредит на зарплати вчителям

Італія надасть Україні безвідсотковий кредит на суму 200 млн євро для фінансування зарплат педпрацівників закладів загальної середньої освіти.

Про це повідомив Мінфін.

Зокрема, 12 липня Кабмін затвердив постанову “Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Італійської Республіки”.

Кредит надається на 15 років (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на 7,5 років). Відсотки за користування кредитом не нараховуються.

Нагадаємо, рада виконавчих директорів Світового банку виділила 1,49 млрд доларів на виплати зарплатні вчителям і держслужбовцям.

Раніше стало відомо, що, згідно з помісячним розписом видатків державного бюджету, з червня до грудня 2022 року місцеві бюджети отримуватимуть на 10% зменшений обсяг освітньої субвенції. Зменшення обсягу субвенції призведе до недофінансування зарплат педагогів щомісяця на 17%.

Згодом МОН пояснило, що надані Світовим банком кошти не покриють нестачу Освітньої субвенції.

Водночас у Світовому банку заявляли, що фінансуватимуть зарплати за умови їх виплати в повному обсязі. Отже, для компенсування цих видатків зарплати не можуть урізати поза межами мінімальних розмірів надбавок, визначених законодавством.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – marek_usz, Depositphotos


Обговорення