Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Жовтня 2020

Камені спотикання: освітян запрошують на проєкт вшанування жертв Бабиного Яру

Німецьке посольство у Києві та Український центр вивчення історії голокосту запрошують освітян взяти участь у проєкті з вшанування жертв нацистів у Бабиному Яру.

Зареєструватись можна до 1 листопада за цим посиланням.

Участь можуть взяти представники шкіл чи закладів неформальної освіти (освітніх центрів, таборів, громадських організацій, що працюють з підлітками тощо).

Під час реєстрації потрібно вказати людину чи кількох людей, хто був вбитий чи переслідуваний нацистським режимом у Києві у 1941-1943 роках. Насамперед, проєкт розрахований на заклади Києва, проте можлива й участь освітян з інших регіонів (докладніше дивіться в документі нижче).

Учасники збиратимуть інформацію про жертв нацистів, 80-м з яких потім встановлять камені спотикання для вшанування пам’яті.

Камені спотикання – це відомий міжнародний художній та комемораційний проєкт, покликаний вшанувати тих, хто загинули від рук нацистів. Проєкт розпочався зі встановлення перших каменів у берлінському районі Кройцберг у 1996 році; з того моменту вже було відкрито більше 75 тисяч меморіальних каменів у всьому світі, включно з українськими містами Рівнм та Переяслав- Хмельницьким.

Докладніше про проєкт дивіться в цьому документі:

80 Каменів спотикання для Києва - Call for Participation

Завантажити документ

Нагадаємо, вчителів фізкультури запрошують повчитись менеджменту та реалізувати власні проєкти.

Фото: stolpersteine.eu, автор – Karin Richert


Обговорення