Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Травня 2019

МОН розробило порядок підвищення кваліфікації педагогів

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Документ опублікований на сайті МОН.

Проект порядку спрямований на визначення механізмів, видів, форм, тривалості, періодичності, порядку оплати, умов і порядку визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників закладів освіти і науково-методичних установ незалежно від їх організаційно-правового статусу, форми власності та сфери управління, удосконалення правового регулювання діяльності закладів освіти, юридичних та фізичних осіб у сфері підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників”, – пояснили в міністерстві.

Зокрема, порядок передбачає, що вчителі зможуть підвищувати кваліфікацію не лише в освітніх закладах, а й в громадських організаціях, наукових установах тощо.

Також передбачається, що можна підвищувати кваліфікацію у фізичних осіб-підприємців, які викладають та мають науковий ступінь, вчене, почесне та/або педагогічне звання, та/або успішно пройшли сертифікацію в установленому порядку.

Проект порядку дивіться у документі нижче.

2019.04.25 - Проект Порядку ПК П НПП_ГО

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Окрім того, у зв’язку зі змінами, які пропонує новий порядок підвищення кваліфікації, на обговорення винесли зміни до порядку та умов надання субвенції НУШ.

Детально про ці зміни дивіться у документі нижче.

Зміни_237_проект

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Зауваження та пропозиції приймають в письмовому вигляді та електронною поштою до 7 червня: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135; e-mail: [email protected], Балуба Ігор Анатолійович.

Фото: автор – racorn, Depositphotos


Обговорення