Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Вересня 2022

У столиці відновили роботу лише 60% дитячих садочків – КМДА

317 (майже 60%) столичних садків відновили роботу.

Про це повідомив Департамент освіти і науки КМДА.

Ці садки, згідно з повідомленням, відвідують 12 500 дітей.

Протягом липня–серпня комісії обстежили стан укриттів у комунальних закладах дошкільної освіти та визначили, що 40% садочків не готові працювати у звичному режимі.

У департаменті зауважують, що одночасно в закладі дошкільної освіти можуть перебувати стільки дітей і працівників, на скільки розраховано укриття. Це одна з головних вимог і єдине обмеження щодо прийому дітей до садочків Києва.

Довідку про те, що обоє батьків працюють, подавати більше не потрібно, запевнив засупник голови КМДА Валентин Мондриївський.

“Рішення про ці довідки ухвалювали, коли в Києві було мало людей… А коли повернулися кияни… то ми його, звісно, скасували”, – пояснив Мондриївський.

Якщо обраний батьками заклад дошкільної освіти не має можливості відновити роботу або поки не працює, батьки можуть перевести дитину до іншого садочка. Для цього необхідно створити заявку в системі електронного запису “СЕЗ ЗДО”. А ті, хто ще очікують на запрошення, можуть додати до переліку обраних садочків номери тих, які мають укриття та працюють у звичайному режимі.

Нагадаємо, що у Київській області роботу відновили 675 дитсадків,

Також через артилерійські обстріли деякі школи переходять з очного на дистанційне навчання.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – HighwayStarz, Depositphotos


Обговорення