Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Лютого 2020

На ремонт туалетів у київських школах витратять понад 73 мільйони гривень

Цього року на ремонт туалетів у столичних школах передбачені понад 73 мільйони гривень.

Про це повідомили на fb-сторінці КМДА.

Дві третини коштів використають на капітальний ремонт, решту – на поточні ремонти вбиралень.

“Разом із групою експертів ми напрацювали рекомендації для осучаснення вбиралень у школах. Зокрема, передбачається повна заміна застарілого сантехнічного обладнання, вентиляції, мереж водопостачання, електричних мереж і каналізації.

Нова сантехніка повинна бути сучасною та зручною: ми відмовляємося від підлогових (так званих “чаш Генуя”) та рекомендуємо звичайні, якісні унітази, умивальники та іншу необхідну сантехніку, – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За рекомендаціями:

  • туалети для 1-4 класів повинні обладнати дитячими унітазами та відокремленими перегородками не нижче ніж 1,75 метра, а висота раковини не має перевищувати 0,5 метра;
  • для 5-12 класів кожен санвузол має включати окреме приміщення для рукомийників та окреме – для туалетних кабінок;
  • усі кабінки мають бути розділені перегородками та обладнані дверцятами;
  • у складі санвузла для дівчат облаштовуватимуть окрему гігієнічну кабіну, обладнану унітазом, умивальником, гігієнічним душем;
  • також передбачені вимоги для оснащення окремих кабін для дітей із інвалідністю: в універсальній кабіні, крім умивальника та унітаза, буде простір для розміщення колісного крісла, поручні, поворотні або відкриті сидіння, дзеркала на відповідній висоті, гачки для одягу, милиць чи іншого приладдя (кабінка має бути на першому поверсі).

Нагадаємо, уряд продовжив програму “Гідність дитини” на 2020 рік, спрямувавши на місця 44,3 мільйона гривень на облаштування туалетів у школах. Минулого року на програму виділили понад 267 мільйонів гривень.

Фото: автор – Gilles Desjardins, Unsplash

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення