Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Лютого 2020

На сертифікацію зареєструвались 1711 вчителів, тестування в кінці лютого

На сертифікацію у 2020 році зареєструвались 1711 вчителів початкової школи.

Про це повідомили на сайті МОН.

Перший етап сертифікації (тестування фахових знань та умінь) відбудеться 29 лютого. Тест складатиметься зі 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких буде 180 хвилин.

Програму тестування укладено на основі професійного стандарту вчителя початкових класів. Вона складається з трьох розділів:

  • перший розділ (14% завдань) стосуватиметься освітнього процесу, його нормативно-правової бази та планування, роботи з інформацією;
  • другий розділ (73%) стосуватиметься навчання, виховання та розвитку учнів (зокрема, завдання щодо сучасних технологій навчання, педагогіки партнерства, освітніх галузей, визначених Державним стандартом початкової освіти, роботи з батьками);
  • третій розділ (13%) стосуватиметься освітнього середовища – його наповнення, впливу на здоров’я, інклюзивності.

Детальніше про зміст тесту можна дізнатись у Програмі незалежного тестування, про орієнтовний розподіл та схему нарахування балів – у відповідних наказах Українського центру оцінювання якості освіти.

Результати тестування будуть відомі не пізніше 18 березня.  До наступного етапу сертифікації пройдуть вчителі, які наберуть не менше 60% від максимальної кількості тестових балів. Інформація про допущення чи недопущення до наступного етапу з’явиться одночасно з результатами тестування.

Нагадаємо, у 2020 році на сертифікацію мали змогу зареєструватись дві тисячі вчителів початкової школи.

Минулого року сертифікацію пройшли 705 вчителів початкової школи. Звіт про сертифікацію-2019 можна переглянути тут.

Читайте також Операція “сертифікація” – відгуки і поради учасниць”,
“Першопрохідці: що кажуть про сертифікацію вчительки з Львівщини” та “Як я пройшла перший етап сертифікації – досвід учительки пілотного класу НУШ”

Окрім того, запрацював електронний реєстр, де можна перевірити, чи пройшов учитель сертифікацію.

Ілюстрація: УЦОЯО

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення