Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Листопада 2019

Новосад вважає, що директори також мають проходити сертифікацію

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад вважає, що сертифікацію повинні проходити не лише вчителі, а й директори.

Про це вона розповіла в інтерв’ю LB.ua.

Міністерка сказала, що під час реформи велику увагу приділили підвищенню кваліфікації вчителів, проте директори “трішечки випали з реформи”.

Є певний дисонанс між педагогами та керівниками/-цями закладів. Вони можуть стати “вузьким місцем”, коли мова йде про розширення учительської автономії, його педагогічної свободи, – побоюється очільниця МОН.

Вона додала, що над цим питанням потрібно працювати, і у МОН є ряд партнерів, які допомагатимуть.

“Безперечно, роботі з директорам/-кам буде приділено значно більше уваги в подальшому плані дій з імплементації НУШ. Зараз у проєкті закону про загальну середню освіту виписуються чіткіше вимоги до директорів, контрактна форма роботи з ними, порядок проведення конкурсу на цю посаду. І я вважаю, що треба розширити сертифікацію також і на цю категорію педпрацівників, – переконана Новосад.

Нагадаємо, цьогоріч стартувала пілотна сертифікація вчителів початкових класів. Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають 20% надбавку до зарплатні.

Понад 800 вчителів вже пройшли експертне оцінювання та незалежне тестування.

Читайте також “Першопрохідці: що кажуть про сертифікацію вчительки з Львівщини” та “Як я пройшла перший етап сертифікації – досвід учительки пілотного класу НУШ”

“Нова українська школа”

Фото: автор – AndreyBezuglov, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення