Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Серпня 2017

Оновлені проекти інтегрованого курсу “Природничі науки” з’явились у відкритому доступі

Усі чотири оновлені проекти інтегрованого курсу для старших класів’Природничі науки” вже опубліковано на онлайн-платформі EdEra, повідомляє прес-служба МОН.

На основі отриманих у ході публічного обговорення коментарів, авторські колективи внесли корективи у свої проекти курсів. На EdEra також опубліковано таблиці, в яких автори програм залишили коментарі щодо кожної отриманої пропозиції.

До кінця серпня доопрацьовані програми будуть розглядатись Національною академією наук України. Отже, так чи інакше, ми ще раз отримаємо зауваження і пропозиції та будемо на них реагувати. Для нас було надзвичайно важливо, щоб з нашими проектами змогли ознайомитися не лише науковці, а, передовсім, вчителі-практики, які безпосередньо читатимуть цей курс у майбутньому”, – повідомила керівниця робочих груп з розроблення програм інтегрованого курсу “Природничі науки” Тетяна Засєкіна.

Нагадаємо, інтегрований курс “Природничі науки” почнуть пілотувати в 2018/2019 навчальному році в школах та класах гуманітарного спрямування. Передбачається, що школи зможуть обрати – навчати учнів 9–11 класів за інтегрованим курсом чи викладати кожен предмет окремо.

Всього за 10 днів обговорення програм на ЕдЕрі учасники залишили 503 коментарі. Одночасно з публічним обговоренням на сайті МОН тривала закрита дискусія, результати якої також відображено у відредагованих проектах.

Фото: автор – Corinne Kutz, Unsplash


Обговорення