Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Липня 2022

Освітянам обіцяють зменшити паперову роботу завдяки взаємодії між електронними базами

Верховна Рада ухвалила закон №7396, який започатковує цифрову взаємодію між органами управління освітою, закладами, установами та учасниками освітнього процесу на базі Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ).

Про це повідомило МОН.

У повідомленні зазначено, що завдяки цій інформаційній взаємодії спростяться розподіл і перерозподіл міжбюджетних трансфертів із державного місцевим бюджетам, замовлення підручників, документів про освіту, зарахування, відрахування, переведення здобувачів освіти.

Також на базі системи буде вестися облік дітей дошкільного та шкільного віку, учасників освітнього процесу та суб’єктів освітньої діяльності.

АІКОМ буде взаємодіяти з іншими ключовими державними інформаційно-комунікаційними системами та публічними електронними реєстрами у сфері освіти:

  • Єдиною державною електронною базою з питань освіти;
  • Єдиним державними демографічним реєстром;
  • Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань;
  • Державним реєстром актів цивільного стану громадян;
  • Державним реєстром загальнообов’язкового державного соціального страхування тощо.

“Закон спрямований на пришвидшення цифрової трансформації освіти. […] АІКОМ дасть змогу спростити роботу вчителя зі шкільною документацією, паперовою звітністю, а також забезпечить супровід і поступове переведення ключових управлінських процесів у сфері дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти в електронний формат”, – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Sashkin7, Depositphotos


Обговорення