Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Травня 2023

Про вилучення української літератури чи історії України з програми середньої школи не йдеться в жодному разі – Лісовий

“Українська мова та література, а також історія України – надважливі дисципліни, які допомагають сформувати національну ідентичність. А отже, не може й бути мови про те, щоб відмовитися від цих предметів у навчальній програмі”, – таку заяву зробив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на своїй сторінці у Facebook.

Міністр наголосив, що такі ідеї в МОН не розглядали – подібні пропозиції “навіть не лунали”.

“Як країна, яка перебуває у стані війни та боронить свій суверенітет і незалежність, ми, навпаки, маємо робити ставку на ці дисципліни. Посилювати їх та модернізовувати відповідно до викликів сьогодення”, – додав Лісовий.

За його словами, література – це джерело знань і натхнення, можливість для аналізу, рефлексії та розвитку уяви. Крім того, українська література точно має що запропонувати читачеві – від колись загублених імен до творів сучасних авторів.

“Так само історія України: маємо вивчати її з точки зору успіху, адже ми сильна та надстійка держава. Ми зберегли свою мову, культуру та суверенітет попри численні спроби силою забрати їх у нас. Тож курс історії у школі повинен демонструвати дітям потужність України, аби кожен учень та учениця відчували власну спроможність бути стійкими та успішними”, – підсумував міністр.

Читайте також: “Про скорочення ключових предметів гуманітарного й природничого циклу в школі не йдеться – Лісовий”.

Фото: Facebook Оксена Лісового


Обговорення