Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Лютого 2018

Районним керівникам Миколаївщини доручили збільшити освітні бюджети

Керівникам районів, міст та окремих територіальних громад Миколаївщини доручили збільшити освітні бюджети для створення опорних шкіл, закупівлі мобільних меблів, а також для інклюзивного навчання.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні колегії місцевої облдержадміністрації, на якому оголосили 2018-й роком освіти та інклюзивного навчання, передає прес-служба МОН.

Так, цього року планують створити 19 опорних шкіл. Минулоріч в області запрацювали 5 таких закладів. Для підвезення учнів до опорних шкіл необхідно 15 нових автобусів.

Також перерозподіл коштів потрібен для придбання мобільних меблів та засобів навчання для шкіл.

Крім цього у сфері інклюзивної освіти зосередять увагу на створенні інклюзивно-ресурсного центру для дітей від 2 до 18 років. Його фахівці проводитимуть комплексну оцінку для визначення особливих освітніх потреб дитини, а також надаватимуть рекомендації вчителям та батькам“, – йдеться у повідомленні.

Зазначається. що в Миколаївській області є 524 заклади загальної середньої освіти. У регіоні функціонують 7 опорних шкіл, у складі яких діє 21 філія. А для підвезення дітей до цих закладів використовують 19 автобусів.

Фото: pexels.com


Обговорення