Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Серпня 2022

Щодня у закладах освіти проводитимуть хвилину мовчання

Щоденно о 9 годині у закладах освіти має відбуватися загальнонаціональна хвилина мовчання за земляками, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Про це йдеться у рекомендаціях Міністерства освіти і науки щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у школах у 2022/23 навчальному році.

Також ідеться про те, як провести перший урок на тему “Ми українці: честь і слава незламним!”. Метою уроку є:

  • почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок - готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомога армії;
  • глибока пошана до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті;
  • повага до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм;
  • співчуття до людей, скалічених війною, до родичів тих, хто загинув на війні, тих, хто втратив житло або був змушений його покинути;
  • стійкість до впливів пропаганди країни-агресора.

Нагадаємо, що навчальний рік розпочнеться у День знань 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року. Орієнтовно 40% закладів освіти вже готові до навчального року.

У Запорізькій області школи навчатимуться дистанційно. Харків та Миколаїв також почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькійКіровоградській,  Чернігівській і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – natanaelginting, Depositphotos


Обговорення